Houten trappen

De trap krijgt de laatste jaren terecht steeds meer aandacht als element van uw woning. Naast dat een trap functioneel moet zijn, dient hij ook steeds meer aan esthetische eisen te voldoen. Iedere woning vraagt om een specifieke trap. Hiervoor is het essentieel dat u zich goed laat informeren over de mogelijkheden. Bij Meert zijn we sinds reeds 3 generaties (sinds 1955) gespecialiseerd in houten trappen en in het bekleden van betontrappen met hout. Voor meer specifieke info hierover, klik hier.

Hout is een evidente keuze voor trappen want hout is gemakkelijk te bewerken en het weegt relatief weinig. Ook op vlak van prijs is een houten trap niet te kloppen. U heeft bovendien als consument een zeer grote keuze aan kleuren en stijlen.

Houten trappen: Een aantal aandachtspunten

Onderhouden is mooi houden

Een houten trap goed onderhouden betekent dat uw pronkstuk er lang gezond blijft uitzien. Het onderhoud kiest u best in functie van de afwerking. Voed het hout om de twee jaar met olie voor een geoliede trap. Een geverniste trap kan u meerdere jaren mooi houden alvorens opnieuw te vernissen, afhankelijk van het type vernis. Een gebeitste of geverfde trap herschilder je best elke vijf jaar.

Veel hangt ook af van de manier hoe u uw trap schoonmaakt, dus we geven u graag enkele tips:

  • Stof kan u met een droge doek of stofzuiger verwijderen.
  • Als uw trap vuil is, kies voor een licht vochtige doek, zonder ontvettende zeep. Doe dit ook niet al te vaak, om te verhinderen dat uw trap er dof gaat uitzien.
  • Sponsen kunnen krasjes maken in het hout, dus ga zeker voor een gladde, propere doek.

Steeds blootvoets, met kousen of met pantoffels de trap opgaan zal er ook voor zorgen dat uw trap blijft blaken van gezondheid!

 

Hout is geluiddempend

Wist u trouwens dat hout een goede geluidsisolator is? Contactgeluiden op een houten trap hoort u veel minder dan op een metalen trap bijvoorbeeld. Hout is en blijft een natuurproduct, het zal voetstappen dempen en zorgen voor een gezellige akoestiek in uw woning.

Houten trappen op maat gemaakt

Reeds 3 generaties lang heeft Meert Interieur uitgebreide ervaring opgedaan in het maken van houten trappen op maat. Voor elke situatie is er een oplossing mogelijk!

Heeft u vragen of wenst u meer inlichtingen?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen
op telefoonnummer 052 47 60 25
of via mail: info@meert-interieur.be 
U bent natuurlijk ook altijd welkom in onze showroom te Hamme, Zwaarveld nr. 13. (op afspraak)