Betonnen trap bekleden met hout

Betonnen trappen kunnen prachtig in hout bekleed worden, bijpassend bij uw parketvloer, of als extra warm element in uw interieur.
De houtsoort, de afwerking en de kleur wordt in samenspraak met de klant gekozen.
Tot in de kleinste en fijnste details werken wij uw houten betontrap af
.

Houten trapbekleding - voordelen & nadelen:

Door een houten bekleding aan te brengen zorgt u ervoor dat het “koude” beton een warme uitstraling krijgt. Een betonnen trap die voorzien is van een houten bekleding is daarenboven zeer stevig, kraakt niet en past in bijna elk interieur. Er is ook veel variatie mogelijk door gebruik te maken van verschillende kleuren verf, vernis of beits.

Daar waar een betonnen trap geen onderhoud vereist is dat wel het geval bij een houten trap. Hout is immers een natuurproduct dat niet veel maar toch enig onderhoud vereist. Hoe je het best de houten traptreden onderhoudt hangt echter volledig af van de gekozen houtsoort; meestal is onderhoud met een speciale mineraalolie voldoende om jarenlang plezier van je trap te hebben.

Zelf een betonnen trap bekleden met hout

Zelf een betonnen trap bekleden met hout is alleen aan te raden als u veel ervaring hiermee heeft. Het is immers niet ongewoon dat de treden niet altijd volledig recht, haaks of waterpas zijn waardoor u de kans loopt dat het materiaal niet stabiel ligt, gaat ‘wippen’ of na verloop van tijd gaat bewegen. Dat is enorm hinderlijk en hiermee wordt ook het mooie stabiele effect dat een betonnen trap kan hebben, teniet gedaan. Dat is niet alleen zonde van uw geld maar ook van al uw inspanningen.

U doet hiervoor dus beter beroep op een professionele trappenmaker voor wie dit routine is. Bovendien krijgt u dan ook nog eens garantie op zo’n trap.